LOGO_THIJS_HOUTWERK3

HOUTCONSTRUCTIES:
Bij het bouwen van traditionele houtconstructies wordt mijn passie voor hout volledig gevoed. Werken met grote stukken eikenhout en daar prachtige bouwwerken van maken spreekt menig mens tot de verbeelding. Pennen zagen, gaten hakken en steken en toognagels schaven zijn werkzaamheden waarbij vakmanschap en ambacht volledig tot hun recht komen. Wetende dat ik een werk aan het realiseren ben dat vele jaren genot en plezier gaat opleveren voor diegenen die het gaan gebruiken, voel ik me dan ook een bevoorrecht mens om dit mooie materiaal te bewerken tot een sjieke houtconstructie. Eikenhout gaat in onafgewerkte staat, terwijl het in weer en wind staat, minstens 100 jaar mee. Dat betekent dat als je zo’n houtwerk als de hooiberg hieronder laat bouwen. Dat je deze niet alleen bouwt voor jezelf. Maar ook voor je kinderen, kleinkinderen én achterkleinkinderen. Dat lijkt mij duurzaamheid met de hoofdletter D!
De schoonheid en functionaliteit van de verbindingen hebben hun dienst wel bewezen de voorgaande eeuwen. Het bewijs hiervan zijn de duizenden boerderijen, pakhuizen, grachtenpanden en molens die Nederland nog rijk is. Gelukkig worden de kennis en technieken nog onderwezen en kan je zelfs spreken van een opleving van deze manier van bouwen. Het past erg in de huidige tijd, waarin steeds meer mensen op zoek zijn naar duurzame, degelijke en tijdloze producten.
HOUTCONSTRUCTIES
HOUTCONSTRUCTIES
HOUTCONSTRUCTIES
HOUTCONSTRUCTIES
HOUTCONSTRUCTIES
HOUTCONSTRUCTIES
Eikenhouten hooiberg met traditionele verbindingen d.m.v. toognagels en keggen. Verder, smeedwerk en rieten kap. Thijs Houtwerk in samenwerking met Rietdekkersbedrijf Schillings.
Opdrachtgever: particulier.
Ontwerp: Stichting Hooibergen.
HOUTCONSTRUCTIES
HOUTCONSTRUCTIES
HOUTCONSTRUCTIES
HOUTCONSTRUCTIES
Eikenhouten afdakconstructie met gelaagd veiligheidsglas. Buitenkraan en trap van beton, afgewerkt met hoogwaardige vloerlak. Vloer afgewerkt met epoxyhars. Wanden en kasten van multiplex en sponningschroten, sluitbaar gemaakt met Eikenhouten toognagel. Afgelakt met Sikkens alkydhars.
Opdrachtgever: particulier.
Ontwerp: Thijs Houtwerk.
Door middel van mijn contacten met architecten en constructeurs en in combinatie met mijn eigen kennis en inzichten kan ik een waarborg geven voor zowel architectonisch als constructief verantwoorde bouwwerken. Ik lever houtconstructies voornamelijk in Eiken, maar andere houtsoorten als Douglas en Lariks zijn ook prima te gebruiken voor dit doel.
 
De soorten houtconstructies die ik lever zijn:
Kapconstructies
Hooibergen
Overkappingen
Buitenkeukens
Veranda’s
Carports
Tuinhuizen
Aanbouwen
Gebintconstructies