LOGO_THIJS_HOUTWERK3

EXTERIEUR:
Naast interieur, meubels en houtconstructies neem ik ook timmerwerk aan zoals het vernieuwen van ramen, deuren en kozijnen, scheepstimmerwerk en restauratieklussen. Als gediplomeerd bouwrestaurateur heb ik de benodigde kennis en vakmanschap in huis om problemen te lokaliseren, analyseren en op te lossen en ik zal met zoveel mogelijk respect omgaan met het bestaande casco. Hierbij kijk ik naar de uitstraling en zal ik timmeren naar het authentieke karakter van het bestaande. Ik gebruik hier vaak technieken bij die in het timmervak al honderden jaren hun functionaliteit hebben bewezen. 
EXTERIEUR
EXTERIEUR
EXTERIEUR
Deuren koetshuis: Nieuwe deuren voor monumentaal koetshuis. Materiaal: Massief Douglas stijl en regelwerk betimmerd met Grenen kraaldelen. Verbindingen opgesloten d.m.v. ‘togen’, dit is de traditionele manier, ten gunste van het monumentale karakter van het werk. Afgelakt met Sikkens alkydhars. 
Klant: particulier.
Ontwerp: Thijs Houtwerk, replica van originele exemplaren.
EXTERIEUR
EXTERIEUR
Klassieke dakkapel met naar binnen draaiende ramen en één valraam. Ramen voorzien van Hr++, gelaagd- en geluids-isolerend glas met zogenoemde “Wiener Sprossen”. Materialen: kozijn en ramen van Meranti, hoekstukken en boeiboorden van Meranti multiplex garantieplaat, zijkanten van Red Ceder rabatdelen.  
Opdrachtgever: particulier.
Ontwerp: Thijs Houtwerk.
EXTERIEUR
EXTERIEUR
EXTERIEUR
Roefdeurtjes voormalig vrachtschip ‘De Avonturier’. Materiaal: Massief houten deurtjes met Iroko stijl- en regelwerk en Eiken bossingpanelen. 
Opdrachtgever: particulier.
Ontwerp: Thijs Houtwerk.
De soorten exterieur werk welke ik onder andere lever zijn:
Balkons
Dakkapellen
Balustrades
Luiken
Roefdeuren
Zwaarden
Ramen
Deuren
Kozijnen